Noord-Veluwe

Hond Mave overleefde 7 weken in het bos, op vlucht voor vuurwerk

Hond Mave is weer terug bij haar baasje.
Hond Mave is weer terug bij haar baasje. © Suzanne Duijf
HARDERWIJK - Sterk vermagerd en wat voorzichtig, maar ze is weer terug in haar vertrouwde mand. Hond Mave uit Harderwijk heeft er een hachelijk avontuur op zitten, want ze nam ruim zeven weken geleden de benen na een schrikreactie op vuurwerk. De bordercollie dwaalde vermoedelijk al die tijd rond in de bossen bij Voorthuizen.
Baasje Suzanne Duijf is superblij dat ze haar hond met Kerst weer aan haar zijde heeft. "Ik ben de mensen die Mave vonden zo dankbaar. Hun hond dook in het bos steeds onder dezelfde struik, en daar bleek Mave dus te zitten. Heel angstig en broodmager, ze had het leven na zeven weken ronddwalen waarschijnlijk al opgegeven."

Krachtvoer en vitaminen

Toen Duijf hoorde dat Mave was gevonden, ging ze er meteen op af. "Die mensen dachten dat ze dood zou gaan, maar ze knapte iets op toen ze mijn geur herkende. Thuis heb ik haar meteen krachtvoer en vitaminen gegeven, en nu wordt ze langzaam weer de oude."
Mave slaagde er waarschijnlijk in links en rechts wat te eten te vinden in het bos, waardoor ze haar avontuur overleefde. Volgens de dierenarts hielp het enorm dat de hond in goede conditie was toen ze verdween.