Stedendriehoek

Twee bewoners gewond bij brand in appartementencomplex

Er waren veel hulpdiensten ter plaatse bij de brand.
Er waren veel hulpdiensten ter plaatse bij de brand. © Rens Hulman/NewsUnited
ZUTPHEN - Bij een brand in een appartementencomplex aan de Polsbroek in Zutphen zijn zaterdagochtend twee mensen gewond geraakt door rookinhalering.
Dat meldt een videocorrespondent ter plaatse. Een van de gewonden zou de bewoner van het appartement zijn waar de brand was. Volgens de correspondent kon hij op eigen kracht naar buiten komen met zijn hond. Maar uiteindelijk moest hij toch mee naar het ziekenhuis vanwege rookinhalering.

Ruiten ingeslagen

"Ook de bewoner van een hoger gelegen appartement moest mee", vervolgt de correspondent. "Hij liep dwars de rook via het trappenhuis naar buiten. Maar ook hij inhaleerde hierbij veel rook. De andere bewoners zijn binnen gebleven met gesloten ramen en deuren."
De brandweer heeft de ruiten va het trappenhuis ingeslagen om de rook te laten ontsnappen. Het pand werd geventileerd met een grote ventilator. Tijdens de werkzaamheden werd de straat enige tijd afgesloten.
Volgens de correspondent was de brand relatief klein, maar was de rookontwikkeling groot. De hond is ongedeerd en wordt opgevangen. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland meldt dat niet duidelijk is wat de brand veroorzaakt heeft.