Arnhem en omstreken

In de file voor het kersthuis van Gerard: 'Mensen staan stil om foto's te maken'

HUISSEN - Gekker kan bijna niet. Gerard Daniël uit Huissen heeft echt alles uit de kast gehaald bij het versieren van zijn huis voor kerst. Honderden kerstlampjes, complete winterdorpjes in de vensterbank, kerstmannen in de tuin; wat je maar kan bedenken komt voorbij. En ook binnen is alles versierd.
Een paar weken geleden is de kersfanaat begonnen met zijn jaarlijkse 'project'. Voor hem is het een traditie die hij heeft overgenomen van zijn ouders: "Ze zeiden altijd tegen mij: gewoon doorgaan, ook als wij er niet meer zijn."
Het verlichte huis van Gerard trekt een hoop bekijks. Soms staat er zelfs een file voor de deur. "Mensen staan stil om foto's te maken, overdag en 's avonds. Dat is leuk", lacht hij.

Afstandsbediening

Wie denkt dat Gerard zich nu blauw betaalt aan elektriciteit, heeft het mis. "Dat valt best mee. Ik heb een afstandsbediening waarmee ik 's nachts alles uitzet", vertelt de Huissenaar in het programma KerstKaravaan.
Kerst viert hij alleen, maar dat vindt Gerard niet erg. "Ik ben op die dagen altijd druk met het koor. Dus ik heb altijd mensen om me heen. Thuis ben ik altijd alleen, maar ik maak het altijd wel gezellig."
Kijk naar het kersthuis van Gerard:
In de file voor het kersthuis van Gerard: 'Mensen staan stil om foto's te maken'