Rivierengebied

Dit bedrijf uit Tiel levert 41 militaire voertuigen aan Defensie

Tiels bedrijf verkoopt militaire voertuigen aan Defensie.
Tiels bedrijf verkoopt militaire voertuigen aan Defensie. © Defenture
TIEL - Defensie heeft 41 militaire voertuigen besteld bij het Tielse bedrijf Defenture. Het zijn lichte tactische voertuigen voor de Luchtmobiele Brigade. "Dit is de tweede keer dat we dit voertuig in Nederland leveren."
"En er is een optie dat ze meer kunnen bestellen", vult een woordvoerder van Defenture woensdag aan. Om hoeveel geld de opdracht gaat, wil hij niet kwijt. Om aan de order te kunnen voldoen, breidt Defenture fors uit, zowel qua personeel als qua huisvesting.

Eerder opdracht Korps Commando's

"Defensie gaf ons in 2013 een opdracht voor 50 voertuigen voor het Korps Commando's. Dat werden er 76", vertelt hij. "Dit is de tweede keer dat we dit voertuig in Nederland leveren. En het gaat om twee eenheden die gezamenlijk optrekken."
Defenture levert overigens niet alleen aan Defensie in Nederland. "Ook aan Duitsland en Zwitserland. Eigenlijk alles wat Duits spreekt heeft veel interesse voor onze voertuigen. Het zijn eigenlijk voertuigen voor veiligheidsdiensten, maar nu nog heeft alles een defensiekarakter."

'Onmogelijke mogelijk maken'

Henk van der Scheer, CEO van Defenture: “Defenture heeft jarenlang geïnvesteerd in het creëren van een nieuwe benchmark in het licht tactische marktsegment. Onze voertuigen dragen steeds meer bij aan de wereldwijde veiligheid en vrijheid. Met de Defenture-platforms garanderen we dat de troepen die ons beschermen hun missies in veiligheid uitvoeren en uit de meest extreme omstandigheden kunnen terugkeren. Dat is onze missie waarmee we dag in dag uit het onmogelijke mogelijk maken."
In het najaar van 2023 levert Defenture de eerste voertuigen aan de Airborne Mobile Brigade en verwacht medio 2024 de eerste batch van 41 voertuigen te hebben afgeleverd.