Arnhem en omstreken

Arnhemse Annie is dan wel 89, maar zit nog lang niet stil

Annie van Silfhout (89).
Annie van Silfhout (89). © Omroep Gelderland
ARNHEM - Iedereen die wel eens in Park Sonsbeek in Arnhem komt kent hem wel: de Witte Watermolen. Al decennia wordt deze bewoond door Annie van Silfhout. Zij is al 89 jaar, maar zit nog lang niet stil.
Zo rijdt Annie nog auto, speelt volop klaverjas en zingt bij de Sonsbeekband. En als 's nachts het alarm van het naastgelegen natuurcentrum afgaat, dan 'ga ik kijken', zegt ze in het tv-programma de KerstKaravaan. "Ik ben daar vrijwilliger", zegt ze trots. Het liefst blijft ze tot haar dood in de watermolen wonen, en dus ook 's nachts uit bed gaan bij het alarm. "Ik woon er toch naast"
Annie wordt door familie, vrienden en vrijwilligers in het zonnetje gezet.
De Arnhemse Annie is dan wel 89, maar zit nog lang niet stil - KerstKaravaan

Gedoe

Het leven van Annie ging niet altijd even soepel. Haar man was molenaar in Sonsbeek en had vaak ruzie met de gemeente. Op een werkdag werkte hij één dagdeel voor de gemeente Arnhem én het andere dagdeel moest hij zelf geld verdienen "We hebben veel problemen gehad met hun. Ze hebben zelfs de schuur afgepakt waar hij zijn geld moest verdienen." In 2002 overleed haar man, waarna de strijdbijl werd begraven. "Op zijn crematie hebben ze beloofd mij met rust te laten."
Haar omgeving heeft veel lof voor de 89-jarige vrouw. Daarom kreeg ze een verrassing: een uitgebreide borrel met vrienden, familie en haar collega-vrijwilligers. "Dat hebben jullie allemaal geregeld", zegt ze tegen presentator Jochem van Gelder. "Ik wist het wel!"
De Omroep Gelderland KerstKaravaan toert van 19 tot en met 26 december door de provincie. Presentatoren Angelique Krüger, Esther Stegeman, Jochem van Gelder en Frank Oosterwegel gaan op pad om mensen te verrassen, wensen te vervullen en kerstpakketten weg te geven. Iedere avond op TV Gelderland vanaf 17.15 uur en ieder uur herhaald. Alle afleveringen kijken? Kijk op gld.nl/gemist
Bekijk hieronder de hele uitzending van de KerstKaravaan.
KerstKaravaan