Arnhem en omstreken

Bij Ruben in de tuin is het lekker kerst vieren voor kinderen uit de buurt

Bij Ruben in de tuin is het lekker kerst vieren voor kinderen uit de buurt
Bij Ruben in de tuin is het lekker kerst vieren voor kinderen uit de buurt © Omroep Gelderland
ARNHEM - Met kerst versier je een boom, je huis en sommigen doen ook nog wat lichtjes in een boom buiten. Maar bij de tuin van Ruben Jansen in Arnhem lijkt het alsof de Kerstman zelf er woont: de voortuin is een bewegend lichtfestijn met muziek en een levensgrote Olaf sneeuwpop. En vrijdag komt ijsprinses Elsa ook een kijkje nemen.
Zijn vriendin vraagt zich soms af of het niet een tandje minder kan, want de tuin staat regelmatig vol met kinderen die vol bewondering kijken naar de magische kersttuin met Frozen-thema. "Mensen bellen ook weleens aan", zegt Ruben. "Om te vragen of ze foto's mogen maken. Natuurlijk mag dat."
Werk-hobby
Eigenlijk neemt Ruben zijn werk mee naar huis, want hij heeft een eigen bedrijf waarmee hij bijvoorbeeld escaperooms bouwt en interactieve belevingen maakt in bijvoorbeeld pretparken en musea. "Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt, maar ik blijf die hobby thuis ook doen."
Ruben heeft levensgrote sneeuwpop in zijn tuin staan
Halloween
Hij houdt het ook niet bij alleen Kerst: ook met Halloween versiert hij zijn tuin. Al is het met heel kleine kinderen beter om dan even een blokje om te gaan, want met een druk op de knop komt een zombie met een pop in kooitje tot leven en schommelt er een enge clown heen en weer.
Halloween in de tuin van Ruben
En Ruben is een man met een missie, want hij probeert zijn buren ook over te halen hun tuin kerstig aan te kleden. En dat lijkt te lukken. Het wordt steeds gezelliger in de Arnhemse wijk Presikhaaf. "Superleuk, vooral als die kinderen hier komen kijken. Daar doe je het voor."