Arnhem en omstreken

Dierenambulance stelt bezorgde vrouw gerust

Ter illustratie.
Ter illustratie. © ANP
VEENENDAAL - Dierenambulance Nederrijn is afgelopen weekend uitgerukt voor een eend die zat vastgevroren in het ijs. Eenmaal ter plaatse bleek er toch iets anders aan de hand.
Een vrouw sloeg zaterdag alarm omdat ze zich zorgen maakte. De eend, die vastzat in het ijs in Veenendaal, had volgens haar al zeker een dag niet bewogen. Omdat de plaatselijke dierenambulance druk was met een kerstmarkt, schoot Dierenambulance Nederrijn te hulp. Normaal is dit team werkzaam in de gemeenten Renkum, Wageningen en Rhenen.

Aan de ketting

De dierenambulance schrijft op Facebook dat het al schemerig was toen ze aankwamen. Toch hadden ze het beest snel gelokaliseerd. "Maar helaas de rit was voor niets, de eend bewoog niet, haalde geen adem. En dan.... een diepe zucht en een glimlach."
De eend bleek een 'vaste' bewoner van het watertje. Hij lag vast aan een ketting en was van plastic. Dierenambulance Nederrijn kon er wel om lachen. "Zo op afstand leek hij echt. Afgesproken is dat de eigenaar van de eend hem naar binnen haalt wanneer het gaat vriezen zodat hij lekker warm zit en dat er geen onnodige meldingen hierover binnenkomen."