Gelderse Vallei

Man (53) opnieuw veroordeeld voor ontucht met kind

De man ging al eerder in de fout.
De man ging al eerder in de fout. © Omroep Gelderland
EDE - Een man (53) uit Ede is door de rechtbank in Arnhem veroordeeld voor ontucht met een destijds 11-jarig meisje. De Edenaar krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van zeven maanden en een taakstraf van 200 uur.
Ook moet de man een schadevergoeding van zo'n 3500 euro betalen aan het slachtoffer.
De man beging zijn misdaden tijdens een weekendje weg in januari 2020. Het slachtoffer was destijds het vriendinnetje van zijn zoontje. De man heeft haar dat weekend twee keer onzedelijk betast. De rechtbank rekent het de man aan dat hij als volwassene en vader het vertrouwen van zijn slachtoffer ernstig geschonden heeft. Hij was als enige volwassene dat weekend verantwoordelijk voor de kinderen. Uit verklaringen blijkt dat de gevolgen nog altijd merkbaar zijn bij het slachtoffer en haar gezin.

Man ging al eerder in de fout

De man is in 2013 ook al veroordeeld voor ontucht met kinderen en het maken van kinderporno. Toen kreeg hij een deels voorwaardelijke straf met een proeftijd van vijf jaar. Niet lang na die proeftijd is de man dus weer in de fout gegaan.
Uit het reclasseringsadvies blijkt dat de man een seksuele stoornis heeft waardoor hij een pedofiele geneigdheid gericht op jonge meisjes heeft. De man is hiervoor in het verleden al behandeld en moet van de rechtbank die behandeling voortzetten.