Rivierengebied

Bouwvakker die collega doodstak hangt 12 jaar cel boven het hoofd

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. © Pixabay
BRUCHEM - Tegen een bouwvakker die ervan wordt verdacht een collega te hebben doodgestoken in Bruchem, is 12 jaar cel geëist. Volgens de officier van justitie had het slachtoffer 'geen schijn van kans'.
De twee mannen kregen op 13 juli ruzie op een bouwplaats langs de A2. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) gebeurde dat na een discussie over het lassen van een buis.
De verdachte zou op een gegeven moment naar een bestelbus zijn gelopen om een mes te pakken. Toen hij terugkwam, stak hij zijn collega neer, aldus het OM. Het slachtoffer overleed later die dag in het ziekenhuis.

'Geen verklaring voor de woede'

De verdachte, een man van 48 uit Kaatsheuvel, heeft na zijn aanhouding diezelfde dag een bekennende verklaring afgelegd. Bovendien was een vriend van het slachtoffer getuige van het incident.
"Er is geen verklaring voor de woede van de verdachte, die zo allesoverheersend was, dat hij zijn slachtoffer daar op die vroege ochtend doodsteekt”, sprak de officier van justitie donderdag in de rechtbank in Arnhem.
Dat je wordt doodgestoken op je werk is iets onwerkelijks
Een duidelijke reden voor zijn handelen heeft de Brabander nog altijd niet gegeven. “Ongeloof”, is volgens het OM de juiste typering voor deze zaak.
“Ongeloof omdat er werkelijk geen aanleiding was. Want wie kent geen onenigheid op de werkvloer, irritatie en ergernis. Pestgedrag soms zelfs. Maar dat je wordt doodgestoken op je werk is iets onwerkelijks”, aldus de officier van justitie.

Doodslag bewezen

De aanklager spreekt van pure opzet. "Er was geen enkele aanleiding anders dan een meningsverschil. Er is geen duidelijke psychische stoornis en de verdachte heeft een moment van bezinning kunnen hebben toen hij naar de bus ging om een mes te pakken en weer terugliep.” Het OM acht daarom doodslag bewezen.