Arnhem en omstreken

Mogelijk toch miljoenen voor Oostpool en Introdans

Het beoogde parkeerterrein naast het Stadstheater waar Introdans en Oostpool willen gaan bouwen.
Het beoogde parkeerterrein naast het Stadstheater waar Introdans en Oostpool willen gaan bouwen. © Google Street View
ARNHEM - De provincie Gelderland wil toch geld uittrekken voor nieuwe huisvesting voor Introdans en Oostpool. Er is vijf miljoen euro beschikbaar.
Bovendien wil de provincie de intentie uitspreken na de Provinciale Statenverkiezingen nog eens vijf miljoen euro beschikbaar te stellen. Wat die intentie waard is, is de vraag aangezien de nieuwe Statenleden daar na de verkiezingen over gaan.
Het is volgens de provincie het beste scenario om de twee Arnhemse culturele instellingen te helpen. Dat scenario wordt nu voorgelegd aan de politiek. Oostpool en Introdans zitten in sterk verouderde panden en hebben geld nodig voor de nieuwe huisvesting.

Provincie toch overstag na oproep politiek

Het zogenoemde werkhuis moet naast het Stadstheater in Arnhem komen. De gemeente zegde al 10 miljoen euro toe, maar de provincie weigerde aanvankelijk.
Een meerderheid van de Gelderse politiek riep het college toch op om met een plan te komen na een motie van VVD, D66, PvdA en GroenLinks. Er zijn nu scenario's uitgewerkt waarbij de provincie aangeeft de tien miljoen euro als beste scenario te zien.
Andere mogelijkheden zijn om niet extra bij te dragen - de provincie reserveerde al wel twee miljoen euro - of om de komende veertig jaar twee ton neer te leggen.