Rijk van Nijmegen

Wolf bij huizen in Nijmegen gefilmd: 'Hij zoekt woonwijken echt niet op'

De wolf in Nijmegen.
De wolf in Nijmegen. © Screenshot uit filmpje Tim Hogenbosch
NIJMEGEN - Er is woensdagochtend ook een wolf gespot in Nijmegen-Noord. Op de dijk bij Lent maakte de bekende boswachter Tim Hogenbosch beelden toen hij langs de wolf kwam.
Op de beelden is te zien dat de wolf over de dijk rent, langs de nieuwbouwwijk. Hogenbosch zegt op Twitter dat het dier 'duidelijk op zoek is naar een rustiger gebied en graag weg wilde van de mensen'. En dat is ook logisch vindt Maurice La Haye van Wolven in Nederland.
Dat deze wolf nu bij een woonwijk liep en er van de week ook al een wolf in een woonwijk in Huissen werd gespot, is meer toeval, zegt hij. "De wolf zoekt woonwijken echt niet op. Maar probeer in Nederland maar eens van A naar B te komen zonder een huis of woonwijk tegen te komen, dat gaat bijna niet."
Wolf gespot bij woonwijk, tweede keer in week tijd
De wolf die nu in Nijmegen liep is vermoedelijk niet dezelfde wolf als die eerder deze week rondliep in een woonwijk in Huissen, zegt La Haye. "Het zou kunnen hoor, maar die liep van noord naar zuid. Die wolf zou nu de Rijn over moeten zijn. Hij kan natuurlijk gedraaid zijn, maar voor de hand ligt dat het een andere wolf is."
De wolf die hier nu rondliep is waarschijnlijk verdwaald. Mogelijk is hij vanuit de Duitse bossen de Waal overgezwommen en zal hij nu doorlopen tot hij een goede plek heeft gevonden. "Of hij wordt doodgereden of hij bezwijkt door de kou als hij vaak nat wordt door te gaan zwemmen", zegt La Haye.

'Je hoeft niet bang te zijn'

Op social media maken mensen sommige mensen zich zorgen dat de wolf misschien mensen aanvalt. Maar dat is volgens La Haye onzin. "Je hoeft er absoluut niet bang voor te zijn als je hem tegenkomt."
En Hogenbosch zegt op Twitter dat de wolf ook niet op zoek was naar mensen. "Een bijzonder vette ervaring", zo omschrijft hij. "Wat ook vet is, maar minder voor de wolvenhaters is dat ik nu heb gezien hoe de wolf zich gedroeg. Hij loopt hier blijkbaar al een paar dagen rond en er zijn nul incidenten van mensen die zijn gebeten. Hij rende zelfs voorbij een school met kinderen. Dus voor de wolvenhaters die alleen de wolf in sprookjes hebben gezien: het sprookje blijkt niet waar. Balen voor jullie."