Gelderland

Zware ochtendspits, tot 12.00 uur code geel vanwege gladheid

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. © ANP
Wie vanochtend de weg op gaat, moet rekening houden met gladheid. Het KNMI heeft code geel afgegeven. De waarschuwing geldt de hele ochtend. Op veel plekken in de provincie staan lange files. Het is vooral druk op de A1, A12, A28 en A50.
Het KNMI waarschuwt dat vooral bruggen en viaducten verraderlijk glad kunnen zijn. Code geel geldt voor het hele land, behalve Overijssel. Ook kan het op sommige plekken mistig zijn.

Heldere lucht

De afgelopen dagen hadden we nog vaak te maken met lage bewolking en mist, waardoor de temperatuur rond het vriespunt bleef hangen, laat Weerplaza weten. Inmiddels bereikt drogere lucht ons land, waardoor er meer opklaringen voorkomen en de temperatuur zeker in de nachten diep onder het vriespunt duikt.
Het zal wellicht niet de laatste keer zijn dat we deze week rekening moeten houden met gladheid. Volgens Weerplaza hebben we een koude week voor de boeg. Het is zelfs niet uitgesloten dat het op een enkele plek afkoelt tot -10 graden op neushoogte. Aan de grond kan het regionaal sneller tot strenge vorst komen.