Rijk van Nijmegen

Josefien verwelkomt nieuwe kabouters na diefstal

Josefien is blij met nieuwe kabouters
Josefien is blij met nieuwe kabouters
EWIJK - Het zijn er nog te weinig, maar ze is er wél hartstikke blij mee: Josefien heeft al nieuwe kabouters als gezelschap voor haar kabouters in Ewijk. Veel van hun vriendjes zijn namelijk slachtoffer geworden van een kabouterkidnapper.
Afgelopen vrijdag vertelde Josefien Gerritse bij Omroep Gelderland wat er was gebeurd. Er stonden er bijna vijftig. Maar nu niet meer. De helft van alle kabouters die ze in het groen had gezet tegenover de kringloopwinkel waar ze werkt verdwenen. Gejat, foetsie, weg.
Veel mensen hebben op tv gezien dat de kabouterkidnapper het werk van Josefien om de boel wat op te vrolijken weer ongedaan had gemaakt. "Ik heb heel veel reacties gekregen. Ook van klanten", blik Josefien terug op het afgelopen weekeinde.

'Ineens een hoop kabouters'

"En zaterdag kwamen er al best wel veel kabouters binnen", voegt ze daar lachend aan toe. Aan het einde van de reportage vroeg Josefien namelijk of mensen misschien nog een kaboutertje voor haar over hadden. Dan kon ze de achtergebleven leegte in het bos weer een beetje vullen.
Nu is veel natuurlijk een rekbaar begrip, maar zeven kabouters in één zaterdag dat de kringloopwinkel open is, vindt ze toch een heel mooi resultaat. "Wel kleinere kabouters, maar het viel wel op dat er ineens een hoop kabouters binnenkwamen." Met de kabouter die al in een kartonnen doos in de winkel ligt te wachten op een verhuizing naar het bos, komt het totaal aan nieuwe kabouters op acht. "Maar zoals ik al zei: we gaan verder", lacht Josefien.

Mensen snappen kabouterkidnappen niet

"En paddenstoelen, van alles zat erbij. Dus dat is eigenlijk wel leuk." Maar Josefien windt er geen doekjes om: ze kan er nog flink meer gebruiken. Er zijn er immers ruim twintig ontvreemd. "Jazeker kan ik er nog meer gebruiken. Ik zet de nieuwe er nu ook nog niet neer. Ik moet er eerst weer meer hebben en dan zet ik ze er weer bij."
De verontwaardiging over de activiteiten van de kabouterkidnapper is groot bij het publiek. "Ze vinden die kabouters juist leuk en ze vinden het erg dat die allemaal weggehaald worden. Jammer dat zoiets gebeurt. Ze snappen niet dat er mensen zijn die niet van die kabouters af kunnen blijven. Dat een leuk initiatief zo toch weer teniet wordt gedaan."
Heeft u nog een kaboutertje over voor Josefien? Laat het ze vooral weten daar bij de kringloopwinkel in Ewijk ( info@erzitligtietsbijwa.nl )
Kabouters massaal gejat, maar Josefien gaat door