Rijk van Nijmegen

'Alsof we elkaar al jaren kennen', Sieneke en Frans Bauer brengen duettenalbum uit

Sieneke en Frans in de videoclip van Vaya Con Dios.
Sieneke en Frans in de videoclip van Vaya Con Dios. © videoclip/bewerking Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De Nijmeegse zangeres Sieneke en Frans Bauer brengen samen een duettenalbum uit. Dat maakten de twee maandagmiddag bekend bij Radio Gelderland. Dat de twee samen schrijven en zingen is niet zo vanzelfsprekend, vertelt Frans Bauer. "Ik had eigenlijk nooit verwacht dat ik nog een duet zou doen met een levensliedzangeres."
De twee levensliedzangers hebben elkaar helemaal gevonden in de samenwerking voor het nummer Vaya Con Dios. "Het is gewoon heel erg leuk dat je iemand vindt die het levenslied net zo in het hart heeft als ik dat hebt", vertelt Frans Bauer. "Dan maak je zo'n liedje en gebeurt er iets waar je eigenlijk alleen van had durven dromen."
Het lied gaat online als een speer. Op YouTube is de videoclip in enkele dagen tijd al meer dan 300.000 keer bekeken. "Zoveel mensen hebben gekeken, dat gaat nergens meer over", aldus Frans.

'Leek alsof we elkaar al jaren kennen'

De samenwerking begon, nadat hij Sieneke had uitgenodigd voor zijn theatertour. "Ik was heel erg verrast om uitgenodigd te worden", vertelt Sieneke. "Maar die klik was er meteen. We deden samen een medley van verschillende liedjes. Het leek alsof wij elkaar al jaren kennen."
Frans heeft hetzelfde goede gevoel bij de samenwerking. Mijn duet met Marianne Weber (Regenboog, red.) was eigenlijk niet te overtreffen. Maar de liefde voor de muziek was bij Sieneke net zo groot als bij mij."
En met dit duet is de samenwerking dus nog niet afgelopen, lieten de twee maandagmiddag weten. "Er gaat heel wat gebeuren", zo vertelt Frans. "We komen binnenkort met groot nieuws, maar ik kan nu al wel een tipje van de sluier oplichten: wij gaan binnenkort de theaters in. Er komt een duettenalbum aan en ook een hele mooie tweede single. Wij gaan heel Nederland samen verrassen met de mooiste duetten."

Samenwerking met Arnhemse producent

Deze productie is niet alleen bijzonder, omdat Frans voor het eerste weer een duet zingt met een levensliedzangeres. Hij heeft ook zijn samenwerking met schrijver en producent Emile Hartkamp. De Arnhemmer schreef en produceerde in 1992 Op Weg Naar Het Geluk, het debuutalbum van Frans Bauer.
"Het liedje Vaya Con Dios is geschreven door Emile. We zijn elkaar jaren geleden uit het oog geraakt en zijn ons eigen pad opgegaan. Maar we hebben altijd contact gehouden en hebben nooit afscheid genomen. Op een gegeven moment vonden we het tijd om verder te gaan waar we ooit zijn gestopt. Nu zijn we weer samengekomen in de studio. Als je dan bezig gaat en dan gebeurt dit, is dat heel bijzonder."
"Ik vind het een van de meest emotionele hits die ik gemaakt heb. Het schrijven samen resulteerde de eerste tijd in heel veel jankpartijen. Het is niet zomaar even een liedje zingen. Het is heel emotioneel om na zoveel jaren weer samen te werken."
Ik krijg iedere dag zoveel berichten van mensen die hun steun kunnen zoeken in dit liedje.
Sieneke
Voor Sieneke heeft het nummer ook een emotionele lading, omdat het lied gaat over afscheid nemen van geliefden. "Ik heb absoluut iemand in gedachte. Ik heb in de loop der jaren ook mensen om mij heen verloren", vertelt ze bij Radio Gelderland.
"Aan die mensen denk ik dan zeker. Ik merk ook in reacties dat zoveel mensen hun eigen verhaal hebben bij dit liedje. Ik krijg iedere dag zoveel berichten van mensen die hun steun kunnen zoeken in dit liedje, omdat ze iemand onlangs of jaren terug zijn verloren. Het is voor mij het mooiste compliment dat je kan krijgen, want we hebben dit met ziel en zaligheid ingezongen."
Waar en wanneer de theatertour van Sieneke en Frans Bauer zal plaatsvinden is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk wanneer het duettenalbum en de tweede single van de twee uitkomt.