Rijk van Nijmegen

Sieneke en Frans zijn trending: 'Dit is het allermooiste compliment'

Sieneke en Frans namen samen een lied en videoclip op.
Sieneke en Frans namen samen een lied en videoclip op. © Still Youtube
NIJMEGEN - Het net uitgebrachte nummer van de Nijmeegse zangeres Sieneke en Frans Bauer is nu al een hit op YouTube. 'We zijn trending, ik ben er stil van!', laat Sieneke weten op Instagram.
Dat de videoclip van Vaya Con Dios is op zondag al meer dan 265.000 keer bekeken is niet het enige dat de zangeres raakt. "Alle persoonlijke reacties en berichten. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en verdriet bij Vaya Con Dios", laat Sieneke via Instagram weten. Dat mensen er steun uithalen is volgens haar: "Het allermooiste compliment. Dat is het allermooiste aan het Nederlandse lied."

Emile Hartkamp

Ook Frans Bauer is stil van het succes. Extra bijzonder is het feit dat Bauer voor Vaya Con Dios de samenwerking met de Arnhemse Emile Hartkamp opzocht. De twee werkten lange tijd niet samen. Een van hun laatste grote successen was 'De regenboog'. Frans Bauer zong deze Nederlandstalige knaller in 1997 samen met Marianne Weber. Die op haar beurt weer de ontdekker was van Sieneke.

Frans en Rikie

Frans Bauer houdt er wel van om samen te zingen. Afgelopen zomer liet Frans Bauer nog de droom van tante Rikie uitkomen door met haar de single Hoofd, Schouders, Knie en Teen op te nemen. Het duet met Sieneke is beduidend meer ingetogen.
De videoclip is op een bijpassende locatie opgenomen. Op Facebook vragen volgers van Sieneke en Frans zich af waar het is: 'Is dit misschien de Stevenskerk in Nijmegen?' De oplettende kijker herkent echter het interieur van de Broerekerk in Bolsward.