Arnhem en omstreken

Mogen de schaatsen uit het vet? Zo koud wordt het deze week

IJspret in Oosterbeek
IJspret in Oosterbeek © ANP
ARNHEM - De komende nachten koelt het flink af, met uitschieters naar -7 graden. En dus kunnen we met een beetje geluk aan het eind van de week de schaatsen onderbinden.
Vermoedelijk kunnen de Gelderse ijsbanen in de loop van de week de deuren openen, zegt Johnny Willemsen van Weerplaza: "Als de temperatuur 's nachts tot -3 of op sommige plekken zelfs tot -7 graden kruipt, ziet het er goed uit."
Volgens de verwachtingen zal de bewolking, die ervoor zorgde dat het dit weekend eigenlijk amper vroor, na maandag wegtrekken. "Dan krijgen we heldere nachten en dus veel kou," aldus de weerman. Door de opklaringen is het overdag fris en krijgen we te maken met een laaghangende zon.
Of schaatsen op natuurijs komende week al mogelijk is, is echter nog maar de vraag: "Dan wil je eigenlijk een langere periode met strengere vorst. Maar het schaatsen op opgespoten ijsbanen, bijvoorbeeld in Winterswijk, dat zal zeker gaan lukken."

Genieten nu het kan

Lang hebben we geen profijt van het koude weer. "Volgens de prognoses slaat het na volgende week om en krijgen we weer echt herfstweer met veel buien, wind en temperaturen tot misschien wel 10 graden."
Groetjes vanuit een ijskoud Gelderland