Arnhem en omstreken

Arnhemse animatiefilm Knor grijpt naast European Film Award

De film Knor trok al bijna 100.000 bezoekers
De film Knor trok al bijna 100.000 bezoekers © Triple P Entertainment
ARNHEM - De animatiefilm Knor is niet in de prijzen gevallen bij de European Film Awards, ook wel de Europese Oscars genoemd. Knor maakte kans op de titel Beste Europese animatiefilm. De Arnhemse filmmaker Mascha Halberstad woonde met haar team de uitreiking in Reykjavik bij.
Halberstad regisseerde de lange animatiefilm, die in bijna acht jaar tijd werd vervaardigd in een tot studio verbouwde garage in haar thuisstad Arnhem.
Vanuit een IJslandse tourbus reageert Halberstad gelaten op het mislopen van de prijs. "Natuurlijk is het jammer, maar meedoen is ook heel erg leuk. Het viel mee hoe teleurgesteld ik was, ik dacht dat dat erger zou zijn." Het team maakt van de reis naar IJsland een langere trip. Ze zijn er het hele weekend en sluiten af met een bezoek aan een aantal watervallen.

Varkentje voor verjaardag

De film Knor, die dit jaar al ruim 93.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen trok, draait om het meisje Babs. Zij krijgt voor haar negende verjaardag een varkentje cadeau van haar opa. Haar ouders zijn daar niet zo gelukkig mee, maar Babs mag Knor houden wanneer het diertje een puppycursus volgt. Opa heeft echter andere plannen met het varkentje.
De kinderfilm maakt nog kans op de Oscar voor beste lange animatiefilm en dingt ook mee naar de titel beste Europese kinderfilm.
Omroep Gelderland was eerder al eens op bezoek bij de makers, neem hieronder een kijkje in de studio en het decor van de film Knor!:
De halve wereld wil 'm hebben: een echte Arnhemse animatiefilm