Gelderse Vallei

Man aangehouden na woningbrand in Scherpenzeel

De politie neemt de aangehouden man mee.
De politie neemt de aangehouden man mee. © Persbureau Heitink
SCHERPENZEEL - De politie heeft vrijdag een man aangehouden in verband met een woningbrand in Scherpenzeel. Rond 15.00 uur brak er brand uit in een vrijstaande woning aan de Stationsweg, waarbij niemand gewond raakte. Even later meldde zich een man die zou hebben aangegeven de brand te hebben veroorzaakt.
De brand woedde volgens een videocorrespondent, die ter plaatse is geweest, op meerdere plekken in de woning. Buurtbewoners hebben laten weten dat zij voor de brand iemand weg zagen lopen bij het huis.
De toegesnelde brandweer wist het vuur te doven en heeft enkele koffers uit de woning gehaald. Die behoren waarschijnlijk toe aan arbeidsmigranten, die in de woning verblijven maar ten tijde van de brand niet aanwezig waren.
Zo'n half uur na het uitbreken van de brand meldde zich een man bij de aanwezige politie. Volgens de videocorresponden zou hij hebben verklaard het vuur te hebben aangestoken. Agenten hebben de man meegenomen en vastgezet. Over een eventueel motief is nog niets bekend, evenals de relatie van de aangehouden persoon tot de arbeidsmigranten.
Meer 112-nieuws lees je in ons liveblog: