Arnhem en omstreken

Volbeat in Arnhem: zo ben je op tijd bij het concert

Michael Poulsen, zanger van Volbeat.
Michael Poulsen, zanger van Volbeat. © ANP
ARNHEM - De Deense heavymetalband Volbeat treedt vanavond op in Arnhem en daar komen tienduizenden bezoekers op af. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet strandt in de file?
Na de Monster Jam show, vorig weekend in hetzelfde stadion, regende het klachten. Bezoekers stonden uren te koukleumen, stonden muurvast in de file of wachtten op pendelbussen die nooit kwamen. Vanavond kan het zo maar weer raak zijn, als talloze metalliefhebbers hun weg naar het GelreDome proberen te vinden.
GelreDome vermeldt op haar website dat het grote drukte verwacht op de Arnhemse wegen. De organisatie raadt daarom aan op tijd van huis te gaan en de spits te vermijden. Op social media wordt benadrukt dat bezoekers al vanaf 15.00 uur in de verwarmde tent op het buitenterrein terechtkunnen. Daar is horeca en livemuziek.

Praktisch

Op het spoor zijn geen werkzaamheden gemeld, Arnhem Centraal is vanuit iedere richting goed te bereiken. Vanaf daar rijden buslijnen 7, 11 en 311 regelmatig naar het GelreDome. Om vertraging te voorkomen kun je ook met een (gehuurde) fiets naar het station. Maar pas op: het gaat aan het eind van de middag vriezen en dan kunnen de fietspaden glad zijn.
Automobilisten kunnen voor 13,50 euro online een parkeerticket kopen. Deze geeft echter niet gegarandeerd toegang tot het parkeerterrein van het stadion.
Wil je er zeker van zijn dat je je auto vlakbij de ingang kwijt kunt? Dan kun je voor 27,50 euro een Guarantee Ticket kopen, waarmee je sowieso op P1 mag parkeren.

Twee voorprogramma's

Wie besluit al voor de spits naar het GelreDome te gaan, hoeft niet lang in de kou te wachten. De deuren van het stadion openen om 18.00 uur en dan zijn er liefst twee voorprogramma's: van de Amerikaanse heavymetalband Bad Wolves en van de Welshe rockband Skindred.
Vanavond speelt ook het Nederlands elftal in de kwartfinale van het WK tegen Argentinië. Veel fans probeerden hun concertkaartjes al te slijten. Wellicht zal dat goed nieuws betekenen voor de verkeerssituatie.
Deze fans volgden onze tips op en waren mooi op tijd!
Deze fans waren mooi op tijd bij Gelredome