Arnhem en omstreken

Dit jaar nog je banden wisselen? Moeilijk, maar niet onmogelijk

Wie dit jaar nog winterbanden wil, moet er snel bij zijn.
Wie dit jaar nog winterbanden wil, moet er snel bij zijn. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het wordt weer winters, dus merken garages in Gelderland dat de vraag naar winterbanden op korte termijn toeneemt. Dit jaar nog je banden wisselen is dan ook geen zekerheid: wie nu een afspraak maakt, moet tien dagen tot zes weken wachten.
Met een beetje geluk kun je voor de kerstdagen met winterbanden rijden, maar door een tekort aan technisch personeel en overuren voor medewerkers van autogarages is het onzeker hoe snel je aan de beurt bent. "Het is heel druk, echt een chaos", zegt Denny Doornenbal van een autobedrijf in Arnhem.
Bekijk hier hoe druk ze het hebben.
Wachtrij voor winterbanden
"We proberen het in goede banen te leiden, iedereen te helpen. Dat is vaak moeilijk, mensen moeten daarom wachten", vertelt Denny. "We komen in de overuren, maar doen er alles aan iedereen vrolijk de weg op te sturen."
Bij de Arnhemse garage merken ze dat de vraag naar zogenoemde vierseizoenenbanden toeneemt, omdat mensen op die manier kosten proberen te besparen. "Alleen bij minder dan 20.000 kilometers kan dat voordeliger zijn", legt Denny uit. "Anders zijn losse zomer- en winterbanden goedkoper."