Arnhem en omstreken

'Het was bam bam bam', ravage door automatisch inparkerende auto

De auto heeft een flinke ravage aangericht.
De auto heeft een flinke ravage aangericht. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
ARNHEM - Een man wilde woensdagmiddag in Arnhem zijn BMW op de automatische piloot inparkeren, maar dat ging volledig mis. Volgens de bestuurder sloeg de wagen op hol, waarna een boom en meerdere auto's werden geraakt. "Het was niet één klap, het was bam bam bam bam. Echt schrikken", vertelt buurtbewoner Rob Westerhof.
Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Annastraat en de Graaf Lodewijkstraat. Westerhof, die in de buurt in zijn werkplaats aan het werk was, werd gewaarschuwd door een voorbijganger. "Ik hoorde een verschrikkelijke klap, dus ik doe mijn werkplaatsdeuren open en er komt een meisje op een bromfiets langs. Ze zegt: meneer, ze zitten tegen de auto's aan", blikt hij terug.

'Hij kon met die auto helemaal niets meer'

Robs eigen auto raakte ook beschadigd. "Ik ben gaan kijken, ik heb maar een klein deukje. Maar ik kijk de Annastraat in en zie in een keer vier auto's bovenop elkaar zitten."
Toevallig kent hij de bestuurder van de auto die het ongeluk heeft veroorzaakt. "Maar het was denk ik een mechanische fout in die BMW van hem. Die meneer kon met zijn auto helemaal niets meer. Hij kon niet meer remmen, hij kon de auto niet meer uitzetten, de auto deed gewoon precies wat hij zelf wilde."
Bekijk hier de ravage:
Auto die automatisch inparkeert richt enorme schade aan
De op hol geslagen BMW heeft voor behoorlijk wat schade gezorgd. "Die auto is met een bloedgang over de Graaf Lodewijkstraat heengegaan, tegen een boom en een hekje aan geknald. Het is een flinke ravage." Toen de auto de boom raakte, is die vervolgens in twee stukken is gebroken. Eén van de stukken belandde tegen een voordeur van een woning. Ook raakten er vijf andere auto's beschadigd.
"Dat is toch wel even schrikken geweest", vertelt de buurtbewoner. "Er is niemand gewond geraakt, dat is wel een geluk natuurlijk. Het was zo'n verschrikkelijke klap."