Arnhem en omstreken

Man op bovenleiding getaserd en beschoten, maar komt met bakje naar beneden

Het Stationsplein in Arnhem werd, begin december, urenlang afgezet omdat er een man op de bovenleiding van de trolleybussen was geklommen. Uiteindelijk kon hij naar beneden worden gehaald.
Het Stationsplein in Arnhem werd, begin december, urenlang afgezet omdat er een man op de bovenleiding van de trolleybussen was geklommen. Uiteindelijk kon hij naar beneden worden gehaald. © Persbureau Heitink
ARNHEM - De man die maandagmiddag sinds 16.00 uur op de bovenleiding van de trolleybussen zat in Arnhem, is na ruim drie uur naar beneden gehaald. Hulpdiensten stelden alles in het werk om de man van de leidingen af te krijgen.
De man werd getaserd, bespoten met water en schuim en beschoten met rubberen kogels, maar niks deed hem naar beneden komen. Omdat de man een mes in zijn handen had, was het voor hulpdiensten ook gevaarlijk om hem van de leiding af te halen.
Bekijk de beelden:
Man in bovenleiding beschoten en bespoten
Door alle pogingen richting de man, viel het mes uiteindelijk wel uit zijn handen. Toen hebben hulpdiensten de man met een bak op een hoogwerker van ProRail naar beneden kunnen halen.

Stroom er vanaf

Het busstation werd meteen na het incident afgesloten en de stroom werd van de bovenleidingen gehaald. De man kon daardoor wel een tijdje blijven zitten op de leidingen. Er stroomde veel publiek op het incident af, ook burgemeester Ahmed Marcouch was aanwezig.
"Gelukkig is de verwarde man gered, complimenten voor alle professionaliteit die ik heb mogen zien, dankzij alle tact van politie, brandweer, ambulance en boa's. Arnhemmers, dank voor jullie geduld met stilgelegd verkeer", schreef hij naderhand op Twitter.
Door het incident konden de bussen lange tijd niet naar Arnhem Centraal reizen. Dat zorgde voor flinke vertragingen voor reizigers.