Arnhem en omstreken

Man al meer dan twee uur op bovenleiding in Arnhem, busverkeer ontregeld

De man zit al geruime tijd op de bovenleiding.
De man zit al geruime tijd op de bovenleiding. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Het Stationsplein in Arnhem is volledig afgezet omdat er een man op de bovenleiding van de trolleybussen is geklommen. Hulpdiensten zijn aan het proberen om de man daar vanaf te krijgen.
Het busstation is afgesloten en de stroom is van de leiding afgehaald, zo meldt woordvoerder Herman de Gooijer van vervoerder Breng. Hoeveel stroom er precies op staat, weet de woordvoerder niet. "Het is wel heel veel. Het is niet fijn als je daar een schok van krijgt. Maar zolang hij geen contact maakt met de aarde gaat het goed. Als hij contact maakt met de aarde en hij staat onder stroom, dan overleeft de man het niet."
Bekijk op de video hieronder hoe de man op de bovenleiding staat.
Man klimt op bovenleiding busstation

Vertragingen

Vervoerder Breng zegt dat bussen bij Arnhem Centraal nu niet kunnen keren. Dat betekent dat er vertragingen zijn ontstaan en er mogelijk uitval van ritten volgt. "De hele dienstregeling heeft er last van", zegt De Gooijer.
Eerder op de avond zei de woordvoerder dat er een oplossing gezocht werd voor bussen die moeten keren bij het Centraal Station. Mogelijk gaat dat nu gebeuren bij GelreDome of kunnen reizigers via het Willemsplein reizen."

Veel publiek

De actie van de man trekt veel bekijks. Publiek wordt op afstand gehouden door afzetlint. Ook burgemeester Ahmed Marcouch is een kijkje komen nemen bij het station. Daarnaast is het arrestatieteam ter plaatse gekomen.
Toegestroomd publiek bij het centraal station in Arnhem.
Toegestroomd publiek bij het centraal station in Arnhem. © Persbureau Heitink
Het is niet duidelijk wat de man tot deze actie bewogen heeft. Ook is niet duidelijk wanneer het plein weer opengaat.