Gelderland

Spierbundel Mike doet mee aan misterverkiezing in Thailand

DOESBURG - Doesburger Mike van Doorn stapt woensdag in het vliegtuig voor de 'Mister Friendship Verkiezing' in Thailand. Die verkiezing draait niet alleen om het uiterlijk, maar er wordt volgens de jury ook naar het innerlijk gekeken. De komende twee weken zal de Doesburger zichzelf moeten bewijzen tegenover achttien andere mannen van over de hele wereld.
Mike is het afgelopen jaar druk bezig geweest met de voorbereidingen. Sporten dus. De deelnemers worden door een jury beoordeeld op verschillende aspecten, weet de afgetrainde Doesburger.
"Het gaat om hoe we ons onderling in de groep bewegen, maar ook onze fysiek wordt beoordeeld", vertelt Van Doorn. "Ook denk ik dat mijn werk in de gehandicaptenzorg gaat meehelpen", legt Van Doorn uit.
"Dit is niet iets wat ik sinds kort doe, dit is wie ik ben en hier ligt mijn passie." Mike heeft al contact gemaakt met een aantal van de deelnemers. "Dat hoort allemaal bij het spelletje van de wedstrijd."
Verslaggever Aniek Beekman van RTV Connect gaat op onderzoek uit.

'Ik combineer mijn twee passies'

In zijn dagelijks leven is de Doesburgse is coördinerend werkbegeleider in de dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. "Ik haal hier heel veel plezier uit."
Ook neemt Van Doorn zijn cliënten mee naar de sportschool. "Elke donderdag neem ik ze mee naar de lokale sportschool en zorg dat ze in beweging blijven." Dit doet Van Doorn bij de sportschool waar hij, naast zijn vaste baan, ook werkzaam is. "Op deze manier combineer ik de twee passies van mij."
Zijn cliënten hebben er vertrouwen in dat hij wint. "Hij is de sterkste man die ik ken." Mike wil nog niet op de zaken vooruit lopen, maar overweegt ook nog te gaan bodybuilden na de competitie in Thailand. "Ik focus mij nu eerst op de wedstrijd en daarna kijk ik wel even wat ik ga doen."
Hoe dan ook: Mike is niet van plan om zijn cliënten bij EWC in Doesburg te verlaten. "Maak je maar geen zorgen; ik kom gewoon weer terug na oud en nieuw."