Arnhem en omstreken

Veel klachten na Monster Jam: 'Heb anderhalf uur in de kou gewacht'

Het Monter Jam-evenement werd dit weekend in GelreDome gehouden.
Het Monter Jam-evenement werd dit weekend in GelreDome gehouden. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Bezoekers van Monster Jam in GelreDome in Arnhem hebben geen goed woord over voor de organisatie. Meerdere mensen laten weten dat ze de show van zaterdag niet hebben gehaald, omdat er files stonden voor de parkeerplaats of omdat de pendelbus naar het stadion niet kwam.
Dit weekend konden liefhebbers van uit de kluiten gewassen vierwielers hun hart ophalen in GelreDome in Arnhem. Voor het eerst sinds 2014 konden mensen daar weer een show bijwonen, maar ook met coureurs op de foto gaan en handtekeningen bemachtigen.
Echter waren de bezoekers na afloop van de eerste dag van het tweedaagse evenement alles behalve positief over hun ervaring. De kritiek richtte zich niet op de show zelf, maar ging over de organisatie van het spektakel.

'We zijn weer naar huis gegaan'

"We waren een uur op tijd, maar we hebben anderhalf uur met zo'n 1000 anderen op de parkeerplaats in de kou staan wachten op pendelbussen die niet komen", zegt Erik op de Facebookpagina van GelreDome. "Wij hebben het niet gehaald door de slechte organisatie. Nu maar hopen dat we ons geld terugkrijgen."
Ook Maartje heeft niets kunnen zien van de show. "Na drie kwartier wachten op de pendelbus waren we nog niet veel verder. Het zag er niet naar uit dat we voor 14.00 uur binnen zouden zijn. Met twee kleine kleumende kinderen maar weer naar huis gegaan. En we waren absoluut niet de enigen. Nog zo'n 5 busladingen met ons die vergeefs op een bus wachtten terwijl het al begonnen was."
Helaas in een verschrikkelijk lange rij wachtenden voor de pendelbus naar Monster Jam terechtgekomen.
Katinka, bezoeker
Katinka heeft wel iets kunnen zien, maar was te laat binnen. "Helaas maar een uur kunnen genieten en daardoor eigenlijk niet echt in de sfeer gekomen. Op tijd vertrokken van huis, keurig bordjes P-Gelredome gevolgd, zoals gevraagd werd. Maar, helaas, in een verschrikkelijk lange rij wachtenden voor de pendelbus naar Monster Jam terechtgekomen. Anderhalf uur in de kou gewacht, in de bus en om 14.00u op ons stoeltje in het stadion, waar we net op tijd waren voor de pauze."

'Te weinig parkeerplekken'

En ook over de parkeergelegenheid zijn er veel klachten. Zo laat Anja het volgende weten: "Wat een blamage! Overvolle parkeerplaatsen. Meer dan een uur in een rij gestaan voor een pendelbus, met zo’n 1000 man in die tijd zijn er twee bussen gekomen. Uiteindelijk weer in de auto gestapt. Man en kinderen bij GelreDome uit de auto gezet waar het een ontzettende chaos was. Na een half uur vond ik een parkeerplek en heb nog een klein stukje kunnen zien van de show."
Ouders die met kleine (huilende) kinderen onderweg uitstapten en gingen lopen door de bermen.
Hans, bezoeker Monster Jam
Renze kwam op de fiets, maar heeft zich wel verbaasd over de situatie. "Tijdens voetbalwedstrijden zijn er meer verkeersregelaars dan bij dit evenement en dan zit het stadion maar voor de helft gevuld." Volgens Hans zorgde dat voor een file voor de parkeerplaats én voor onveilige situaties. "Ruim op tijd vertrokken vanmiddag met een gekochte parkeerkaart! Alles stond vast. Ouders die met kleine (huilende) kinderen onderweg uitstapten en gingen lopen door de bermen. Veel mensen konden niet op tijd komen of zijn er waarschijnlijk helemaal niet geweest. Zeer slecht geregeld."

'We moesten op de stoep staan'

Mensen konden vooraf een parkeerticket kopen, maar volgens Suzanne betekende dat niet dat je gegarandeerd een plek had. "We moesten alsnog op de stoep gaan staan, omdat alles vol stond. Verder werden de parkeertickets ook niet gescand, dus dat was ook weer weggegooid geld."

'Vertrek op tijd van huis'

GelreDome was zondagavond niet meer bereikbaar voor commentaar. De organisatie liet zondagochtend - na de vele klachten op social media - wel aan mensen weten dat ze grote drukte verwachtten rond het stadion. "Wegens het feit dat veel mensen Sinterklaasinkopen zullen doen wordt er grote verkeersdrukte verwacht in en om Arnhem vandaag. Via deze weg willen wij je er extra op attenderen om op tijd van huis te vertrekken. Zo hoef je niks van het evenement te missen!"
Het is niet de eerste keer dat er wordt geklaagd over parkeerproblemen rond GelreDome. Tijdens het concert van Elton John in juni waren er ook mensen die niet op tijd waren voor het concert.