Achterhoek

Brand verwoest woonboerderij, mogelijk asbest vrijgekomen

De vlammen slaan uit het pand aan de Geurinkstraat.
De vlammen slaan uit het pand aan de Geurinkstraat. © 112Achterhoek-nieuws.nl/NewsUnited
SILVOLDE - In een woning aan de Geurinkstraat in Silvolde woedde zondagmiddag een grote brand. De vlammen sloegen uit de woning. De brandweer stelt dat het gebouw als verloren beschouwd kan worden.
De hulpdiensten werden even voor 17.00 uur gealarmeerd voor in eerste instantie een schoorsteenbrand. Al snel moest worden opgeschaald tot zeer grote brand. Meerdere brandweerkorpsen uit de regio zijn uitgerukt om de brand te bestrijden. "We zijn in totaal met zo'n 40 brandweermensen op de been", laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten.
De politie riep mensen op om niet te komen kijken naar de brand.
De vlammen sloegen uit het pand aan de Geurinkstraat. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland zegt dat de bewoners ongedeerd zijn gebleven. De woonboerderij is volgens brandweer verloren gegaan.
De bewoners van het huis moeten elders onderdak zoeken. "Stichting Salvage gaat met de bewoners kijken waar zij de nacht door kunnen brengen en de komende dagen zal er worden gekeken of er nog spullen uit de woning kunnen worden gehaald", aldus de woordvoerder.

Mogelijk asbest vrijgekomen

Er is bij de brand mogelijk asbest vrijgekomen. "Er wordt gekeken waar asbest ligt en hoe dit opgeruimd kan worden", aldus de veiligheidsregio.
Bekijk hier de beelden van de brand:
Grote brand verwoest woning in Silvolde
Zaterdagavond woedde er ook al een zeer grote brand in de Achterhoek. Toen is een schoorsteenbrand in Baak uitgelopen op een grote brand, waarbij er veel schade is ontstaan aan de woning.