Stedendriehoek

EOD rukt uit na harde knal op woonwagenkamp

De EOD en politie bij de woonwagen
De EOD en politie bij de woonwagen © Omroep Gelderland
APELDOORN - De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is in de nacht van zaterdag op zondag uitgerukt na een vermoedelijke explosie op een woonwagenkamp in Apeldoorn. Ook de politie en brandweer kwamen ter plaatse.
In een woonwagen aan de Eikepagelaan lijkt een ontploffing te zijn geweest, waardoor een ruit is sneuveld. De straat lag bezaaid met glasscherven. Er zijn geen gewonden gevallen.

Zwaar vuurwerk aangetroffen

Volgens een woordvoerder van de politie was er een melding binnengekomen van een harde knal. In de beschadigde woonwagen werd vervolgens een stuk zwaar vuurwerk aangetroffen. De EOD heeft dit onderzocht.
De politie zette na de melding direct een groot gebied af. Het is nog onduidelijk wat de knal heeft veroorzaakt. Volgens een videocorrespondent hebben de recherche en forensische opsporing onderzoek verricht. Uit voorzorg kwamen ook de brandweer en ambulancedienst ter plaatse.
De politie en EOD hebben onderzoek verricht. Bekijk de beelden:
Mogelijk explosief door raam woonwagen gegooid
Volgens de politiewoordvoerder wordt nog buurtonderzoek verricht en met getuigen gesproken. Ze is ook op zoek naar camerabeelden uit de omgeving en andere relevante informatie.

Al een maand onrustig in Apeldoorn

Wat de aanleiding was voor het incident op het woonwagenkamp, is volgens de politie niet duidelijk. In Apeldoorn is het al een maand onrustig. Op 6 oktober werd er midden in de nacht een woning beschoten aan het Holtrichtersveld en volgens een videocorrespondent werd vorige week werd bij hetzelfde huis een auto in brand gestoken.
Zaterdagochtend werd er tijdens een vechtpartij in een woning aan de Molendwarsstraat ook geschoten. Of er een verband is tussen al deze incidenten, is niet bekend.