Arnhem en omstreken

Politie houdt vinger aan de pols met potje Fortnite

Agenten gamen met jongeren.
Agenten gamen met jongeren. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Hoe kom je als agent in contact met jongeren? Gamen en TikTok, natuurlijk! Jeugdagenten maken er serieus werk van in Arnhem-Zuid, maar ook in Barneveld, Nijkerk en Scherpenzeel. En gewelddadige spellen, die neemt de politie daarbij voor lief.
Op straat zijn jongeren nauwelijks nog te vinden. Liever zitten ze achter de voordeur te gamen en te Tiktokken. Om toch de vinger aan de pols van onze jeugd te houden, begon de politie de proef Gamen met de politie. De proef heeft z'n wortels in de coronatijd, toen de politie ook in contact wilde blijven met jongeren.

Gewelddadig games

Agenten die aan de proef deelnemen, verdiepen zich in de populairste games van dit moment: FIFA20, Fortnite en Call of Duty. Die laatste twee spellen zijn gewelddadig, maar dat neemt de politie voor lief. Elkaar ontmoeten staat centraal.
In een speciaal gecreëerde digitale omgeving treffen de agenten en de jongeren elkaar voor een digitaal potje spelen. Via een livestream kunnen beide partijen elkaar zien en de hemd van het lijf vragen.
Elke agenten krijgt per week twee uur de tijd voor Gamen met de politie.
Politie houdt vinger aan de pols met potje Fortnite