Rijk van Nijmegen

'Ontsnapte tbs'er stak ex-vriendin om zich te bewijzen aan nieuwe vriendin'

De tbs'er zou twaalf keer hebben gestoken.
De tbs'er zou twaalf keer hebben gestoken. © archief ANP
NIJMEGEN - De tbs'er die woensdag ontsnapte uit de Nijmeegse Pompekliniek, wilde aan zijn huidige vriendin bewijzen dat zij zijn 'nummer 1' was. Daarom stak hij in Soest zijn ex neer, meldt regionale omroep Rijnmond. "Je gaat dood vandaag", zou hij hebben geroepen toen hij de vrouw twaalf keer met een mes te lijf ging. Naast de tbs'er zijn nog drie mensen opgepakt.
Schiedammer Kendrick M. ontsnapte woensdag uit de Pompekliniek. Hij wist zich aan zijn begeleider te onttrekken en reed met een gereedstaande vluchtauto naar Soest. In een flat aan de Smitsweg ging hij zijn ex te lijf. Dat gebeurde volgens een goed ingevoerde bron in het bijzijn van haar 4-jarige zoontje.

'Ze is gaan schreeuwen'

De 27-jarige vrouw ligt met steekwonden en gebroken armen in het ziekenhuis. "Het is haar redding geweest dat ze is gaan schreeuwen en naar het balkon is gekropen. Toen is Kendrick weggegaan", laat de ingewijde, die anoniem wil blijven, aan Rijnmond weten.
In Soest kreeg de tbs'er hulp van de kinderen van zijn huidige vriendin uit het Zuid-Hollandse Bergschenhoek. Haar 19-jarige zoon was chauffeur en haar 16-jarige zoon ging met Kendrick M. mee de flat in.
In Bergschenhoek kon de politie de ontsnapte tbs'er in de boeien slaan. Daar werden ook de vriendin en haar zonen gearresteerd.

Veroordeling wegens moord

Kendrick M. was veroordeeld tot een jarenlange celstraf en tbs voor de moord op zijn 20-jarige ex-vriendin uit Rotterdam. Hij wurgde haar en dumpte het stoffelijk overschot in een koffer in de Vliet bij Rijswijk. Hij is de neef van Sherwin W. uit Spijkenisse, die in juni uit de Nijmeegse Pompekliniek ontsnapte.
Kendrick zit inmiddels weer in de tbs-kliniek, Sherwin is nog spoorloos en staat sinds kort op de Nationale Opsporingslijst.