Arnhem en omstreken

Rouw om Angelique na fatale flatbrand: 'Ze was een vrolijk mens'

De brandweer bij de flatbrand aan de Millweg in de Arnhemse wijk De Laar.
De brandweer bij de flatbrand aan de Millweg in de Arnhemse wijk De Laar. © Persbureau Heitink
ARNHEM - In Arnhem en omstreken wordt zaterdag gerouwd om de overleden rijinstructeur Angelique Vos. Zij is het dodelijke slachtoffer van de flatbrand die in de nacht van donderdag op vrijdag woedde in een appartementencomplex in Arnhem-Zuid.
"Ze was een vrolijk mens en ze stond ondanks een ziekte positief in het leven", zegt Ton Cheret van internet-radiostation Radio247 in Rheden. "Angelique was rij-instructeur, maar draaide ook al een jaar of zes plaatjes bij ons. Dat deed ze elke zondagavond. Ik hoorde vrijdagavond dat ze is overleden en dat grijpt me toch flink aan."

Onderzoek naar oorzaak

De Arnhemse Angelique overleed vrijdag aan de verwondingen die zij opliep door de brand in het appartementencomplex. Daarnaast raakten nog eens vijf mensen gewond en moesten tientallen bewoners tijdelijk hun huis uit.
Er doen veel geruchten de ronde over de oorzaak van de brand. De politie laat weten dat het onderzoek nog wel even duurt. Tot die tijd doet de politie geen uitspraken over de oorzaak. Wel is duidelijk dat een in de flat gevonden hennepkwekerij niet de aanleiding was.

'We gaan je gezelligheid missen'

Op social media regent het verslagenheid. "Ineens ben je er niet meer, met tranen in mijn ogen lees ik het bericht", reageert een collega-rijinstructeur. "Woorden schieten tekort" en "we gaan je gezelligheid missen" zijn andere reacties.
Angelique werkte al een aantal jaar als rijinstructeur. "Ik vind het een uitdaging om elke rijles interessant te maken voor je, zodat je snel je rijbewijs kan halen", schreef ze zelf over haar werk.
De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch reageert ook, nadat hij vrijdag al poolshoogte nam bij de flat waar de brand woedde. "Wij rouwen in Arnhem om de vrouw die helaas haar leven heeft verloren na de brand. Vreselijk voor de nabestaanden. Ook voor de helden van de brandweer, ambulances, het ziekenhuis en andere mensen die haar redden uit de flat, vind ik dit erg. Veel sterkte ook voor de andere slachtoffers.