Noord-Veluwe

Zorginstelling in de problemen, dringend personeel nodig

Dieneke en Kaj op zoek naar potentieel personeel
Dieneke en Kaj op zoek naar potentieel personeel © Omroep Gelderland
NUNSPEET - Het water staat ze aan de lippen bij Kalkuur in Nunspeet. De zorginstelling voor mensen met hersenletsel kampt - net als veel andere werkgevers in de zorgsector - met een enorm personeelstekort. Daar moet snel wat aan veranderen, anders komt Kalkuur zwaar in de problemen. Daarom is besloten om op een actieve manier mensen te gaan werven.
Dat doen de medewerkers door letterlijk de straat op te gaan. Ze hebben flyers die ze uitdelen aan potentiële collega's en posters die ze op strategische plekken in het dorp ophangen. Volgens Dieneke Weerheim, woonbegeleider bij Kalkuur, is het noodzakelijk dat er personeel bijkomt. "Anders komt Kalkuur enorm in de problemen en moeten we misschien wel dicht."

Idee

Het idee om te flyeren komt van één van de cliënten, de 48-jarige Kaj Kousbroek. Vanwege hersenletsel zit hij in een rolstoel. Hij maakt zich zorgen dat hij straks naar een andere plek moet, als er niemand is die hem kan helpen met de verzorging. Er is nog personeel nodig voor zo'n 100 uur aan zorg.
Uit de laatste prognoses van het UWV blijkt dat de vacatures in de zorgsector moeilijk zijn in te vullen. De tekorten zijn vooral bij functies op mbo-niveau 3 en hoger. In het eerste kwartaal van 2022 waren er volgens het UWV nog zo'n 52.500 openstaande vacatures in de zorg in Nederland.

Advertenties

Gewone advertenties zijn tot nu toe niet toereikend geweest voor Kalkuur. De hoop is dat deze flyeractie wel gegadigden oplevert. "Ik heb begrepen dat er inmiddels iemand is die zich gemeld heeft", zegt Dieneke daarover. "Dat geeft de burger moed."
Bekijk hier hoe de instelling flyers uitdeelt aan mensen op straat: