Arnhem en omstreken

Zes gewonden bij grote flatbrand in Arnhem

Er komt veel rook uit een appartement van een flat aan de Millweg.
Er komt veel rook uit een appartement van een flat aan de Millweg. © Persbureau Heitink
ARNHEM - In een appartementencomplex aan de Millweg in de Arnhemse wijk De Laar heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een grote brand gewoed. Daarbij zijn zeker zes gewonden gevallen. Inmiddels is de brand geblust.
De brandweer kreeg vannacht rond 03.30 uur de eerste melding van de flatbrand. Er is meteen flink opgeschaald. Alle bewoners zijn door de brandweer uit hun woningen zijn gehaald. "Er zijn mensen met hoogwerkers van balkons gehaald", zegt een woordvoerder van de brandweer. "Mensen die door de rook moesten, zijn uit hun woning gehaald onder begeleiding van de brandweer en voorzien van een vluchtmasker."

Zes gewonden

Naast de vele brandweerwagens, werden er ook veel ambulances opgeroepen, onder meer uit Limburg en Utrecht. Ook een trauma-team werd ingevlogen. De Veiligheidsregio Gelderland-Midden laat weten dat er zes mensen gewond zijn geraakt, waarvan één persoon er ernstig aan toe is.
De brand is inmiddels geblust. 32 bewoners van het gebouw van vier verdiepingen zijn opgevangen in de nabijgelegen sporthal De Laar. Burgemeester Ahmed Marcouch gaat naar de Millweg en naar de locatie waar de bewoners worden opgevangen. Vanwege de schade aan de appartementen is nog niet duidelijk wanneer zij terug naar huis kunnen.
Zes gewonden bij grote flatbrand in Arnhem