Rijk van Nijmegen

'Ontsnapte tbs'er is neef van voortvluchtige Sherwin Windster'

De ingang van de Pompekliniek in Nijmegen.
De ingang van de Pompekliniek in Nijmegen. © ANP
NIJMEGEN - De tbs'er uit de Nijmeegse Pompekliniek die zich woensdag op verlof onttrok aan zijn begeleider en de benen nam, is een neef van de voortvluchtige Sherwin Benshomin Windster. Dat schrijft De Telegraaf. De volgens de politie 31-jarige man werd in de middag weer in de kraag gevat.
Hij was slechts enkele uren 'vrij' na zijn onttrekking, maar pleegde in die uren mogelijk wel een ernstig misdrijf. Hij wordt er namelijk van verdacht een 27-jarige vrouw te hebben neergestoken in Soest. Zij raakte daarbij zwaargewond. De politie pakte hem aan het einde van de middag op in Bergschenhoek.

Behandeld voor doodslag

Bronnen melden aan de krant dat de man werd behandeld voor doodslag. Hij zou tot acht jaar cel en tbs zijn veroordeeld en sinds 2019 in de kliniek zitten. Voor die tijd verbleef hij al in een kliniek in Poortugaal.
Volgens De Telegraaf is de man een neef van Sherwin Windster, naar wie de politie al maanden op zoek is. Windster ontsnapte in juni van dit jaar met Luciano D. uit de tbs-kliniek in Nijmegen, nadat een derde persoon met een slijptol een gat in het hek maakte.
D. werd na een klopjacht van negen dagen gepakt, maar Windster is nog niet terecht. De politie plaatste zijn naam twee weken geleden op de Nationale Opsporingslijst.