Gelderland

Man die zijn vrouw zou hebben doodgestoken wijst haar familie aan als dader

Het huis waar de vrouw werd doodgestoken
Het huis waar de vrouw werd doodgestoken © Timo Bouman / Persbureau Heitink
ARNHEM - De man die ervan wordt verdacht afgelopen zomer in Arnhem zijn vrouw te hebben doodgestoken voor de ogen van hun kinderen, zegt niet naar de rechtbank te willen komen voor de inhoudelijke behandeling als de familie van de vrouw daarbij aanwezig is. “Ik heb geen interesse als de nabestaanden er zijn, dan ben ik niet aanwezig. Want zij zijn de moordenaars.”
Dat zei de vader van de twee kinderen woensdag vanuit de Penitentiaire Inrichting in Arnhem, zo meldt mediapartner RTV Connect. Via een videoverbinding werd de voorbereidende zitting gehouden, de zaak wordt pas inhoudelijk behandeld in maart 2023.
Bij de voorbereidende zitting waren drie broers van de overleden vrouw aanwezig. Zij kregen via een tolk een vertaling van wat er werd gezegd in de rechtszaal. Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek naar de zaak nog niet volledig afgerond. Ook moet er nog een psychiater worden aangewezen om de Syrische verdachte te onderzoeken. Zijn telefoon en de mobiel van de overleden vrouw moeten nog nader worden geïnspecteerd.

'Ernstige en heftige zaak'

De rechter spreekt van een ‘ernstige’ en ‘heftige’ zaak. “Dit moet ook een moeilijke dag zijn voor aanwezigen en de nabestaanden”, aldus de rechter.
Op 18 augustus zagen de kinderen hoe hun moeder werd gestoken in haar rug, borst, buik, hals, hoofd, schouders en armen. Dat gebeurde aan de Tuinstraat in Arnhem. De vrouw overleefde de brute aanval niet. De politie bevestigde eerder al dat het gaat om een misdrijf in de relationele sfeer.

'Excuus en dank'

De verdachte kreeg woensdag het woord en zei: “Ik wil graag Nederland bedanken, van noord tot zuid, van oost tot west, voor de zorg en de belangstelling en de hoge expertise in de omgang met mensen. Ik wil graag mijn excuses aanbieden en dank betuigen tegelijkertijd.”
De verdachte blijft in de gevangenis tot de volgende voorbereidende zitting die gepland staat op 8 februari. De rechter bepaalt of hij bij de zitting moet zijn.