Arnhem en omstreken / Rivierengebied

Slachtoffer mislukte huurmoord gelooft in onschuld echtgenoot

De plaats delict in Kerkdriel
De plaats delict in Kerkdriel © politie
ARNHEM - Het 28-jarige slachtoffer van een mislukte moordaanslag in Kerkdriel kan niet geloven dat haar echtgenoot de opdrachtgever is van de aanslag. De zaak tegen de twee verdachten, onder wie haar 40-jarige man, diende deze woensdag voor de rechtbank in Arnhem.
Op 11 april van dit jaar raakte de vrouw gewond door een aanval met een mes. Dat gebeurde op een vakantiepark in Kerkdriel. De verdachte, een man van 28 zonder vast woonadres, ging er na de steekpartij vandoor. Hij werd een dag later in Emmen aangehouden.
Ook de echtgenoot van de vrouw zit vast. De man uit Druten wordt ervan verdacht de opdracht voor de moord op zijn vrouw te hebben gegeven.

Anonieme brieven wijzen op andere opdrachtgever

Tijdens de zitting werd duidelijk dat er twee anonieme brieven zijn binnengekomen waarin wordt gewezen naar een andere opdrachtgever. In de brieven wordt de schoonvader van het slachtoffer aangewezen als de persoon die de instructies voor de moord heeft gegeven. De brieven kwamen binnen bij de vrouw en de vermeende aanslagpleger.
De advocaat van de 40-jarige man vroeg vandaag aan de rechter zijn cliënt in afwachting van de inhoudelijke behandeling van de zaak onder voorwaarden naar huis te sturen. Zijn vrouw die aan het revalideren is, mist hem en heeft hem nodig. Ze heeft hem onder meer nodig bij de therapie die ze volgt om de aanslag te kunnen verwerken.
De vrouw is overtuigd van de onschuld van haar man. Ze bezoekt hem volgens zijn advocaat twee keer in de week in het huis van bewaring en ze bellen meerdere uren per dag. De twee verdachten en het slachtoffer waren vandaag niet in de rechtszaal aanwezig. Met de 40-jarige Drutenaar was er een videoverbinding.
De officier van justitie haalde woensdag nog een uitspraak van de vrouw aan: "Onze liefde is echt." Ondanks de overtuiging van de vrouw vond de officier het geen goed idee om haar man voorlopig naar huis te sturen. Ook omdat de verdenking tegen hem heel ernstig is. De rechter ging daarin mee en de man blijft dus vast. De zaak wordt later pas inhoudelijk behandeld.

Ook verdenking van betrokkenheid bij brandstichting

De twee verdachten worden ook in verband gebracht met een aantal autobranden in Geldermalsen. De politie denkt daarbij aan verzekeringsfraude. Er loopt nog een financieel onderzoek naar de Drutenaar. De politie kijkt daarbij naar de aankoop van panden en het bezit van auto's. Het bedrijf van de man is inmiddels failliet.
De zaak gaat op 25 januari verder, maar de inhoudelijke behandeling is waarschijnlijk pas in april.