Rivierengebied

Verdachte bedreiging Schiphol blijkt man uit Tiel

De verdachte uit Tiel zit nog steeds vast.
De verdachte uit Tiel zit nog steeds vast. © Michel van Bergen/Persbureau Heitink
SCHIPHOL - De man die dinsdag op het bureau van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol Plaza werd opgepakt vanwege een bedreiging, blijkt een 55-jarige man uit Tiel te zijn. De man bedreigde personeel en beweerde over gevaarlijke stoffen te beschikken.
In strijd met zijn bewering had hij geen gevaarlijke stoffen bij zich. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM, meldt de Koninklijke Marechaussee aan NH Nieuws. Een woordvoerder van de KMar vertelt NH Nieuws dat de man nog vastzit. Of de man de Nederlandse en/of een andere nationaliteit heeft, kan de woordvoerder niet zeggen.

Groot alarm

Nadat de man dinsdagochtend geland was, stapte hij het bureau van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol Plaza binnen, bedreigde het personeel en claimde dat hij gevaarlijke stoffen bij zich droeg. Daarop werd direct groot alarm geslagen: zo werd een groot deel van Schiphol Plaza afgezet en een team specialisten van Defensie opgeroepen.
Na aankomst werd de man door een zogenoemde ontsmettingsstraat gehaald, waarna hij werd opgepakt. Vervolgens is hij geboeid en met een bivakmuts over zijn hoofd afgevoerd.
De afzetting leverde vooral voor treinreizigers de nodige hinder op. Door de afzetting konden zij niet alle perrons bereiken, waardoor een deel van hen hun trein miste. Ook een deel van het Jan Dellaertplein voor Schiphol Plaza werd afgezet, waarna voor buspassagiers een corridor werd opgezet om de bushaltes te bereiken.
Nadat de man was afgevoerd en de afzetting opgeheven, startte het RIVM een onderzoek. Woensdagochtend is bekendgemaakt dat de man geen gevaarlijke stoffen bij zich droeg toen hij de marechaussees op Schiphol Plaza bedreigde, meldt de KMar.
Een speciaal team werd ingezet.
Een speciaal team werd ingezet. © Michel van Bergen/Persbureau Heitink