Stedendriehoek

Honderden Oranjefans vieren feest op rotonde in Apeldoorn

De rotonde staat helemaal vol met uitgedoste mensen.
De rotonde staat helemaal vol met uitgedoste mensen. © Luciano de Graaf
APELDOORN - Op de inmiddels bekende Oranjerotonde in de Apeldoornse wijk De Maten zijn dinsdagavond honderden supporters samengekomen om de winst van het Nederlands elftal te vieren. Volgens een videocorrespondent is de sfeer goed en grijpt de politie niet in.
Er wordt siervuurwerk afgestoken en mensen houden oranje rookfakkels vast. Daarnaast schalt er luide muziek over de rotonde en dansen de supporters samen. Er wordt flink wat alcohol genuttigd, maar dat leidt niet tot overlast.
De politie - die aanwezig is met een tiental agenten - heeft volgens de videocorrespondent her en der mensen aangesproken die knalvuurwerk hebben afgestoken, maar hoeft nog niet in te grijpen.
De handhaving van de gemeente Apeldoorn heeft de rotonde afgezet voor het overige verkeer. Automobilisten moeten omrijden via de wijk.

Camera's

De gemeente heeft eerder camera's geplaatst op de Oranjerotonde, omdat Apeldoorn bang was voor ongeregeldheden. Zo werd op 8 november nog feestversiering op de rotonde in brand gestoken. Vorige week was het ook druk op de rotonde, toen bleef de sfeer ook goed.
Bekijk hier de sfeer op de Oranjerotonde:
Honderden Oranjefans vieren feest op rotonde in Apeldoorn

Zie ook: