Achterhoek

Raad The Masked Reader: welke bekende schrijver leest er voor?

Wordt een van deze boeken voorgelezen door The Masked Readers?
Wordt een van deze boeken voorgelezen door The Masked Readers? © Bron: ANP Foto
DOETINCHEM - Bekende Nederlanders met een masker op: het is meerdere malen een gouden formule gebleken. Dit is ook bibliotheek West-Achterhoek opgevallen, want voor het tweede jaar op rij organiseert zij de wedstrijd The Masked Reader.
Negen bekende Nederlandse auteurs hebben een video opgenomen waarin ze gemaskerd uit eigen werk voorlezen. Door middel van goed luisteren en het bestuderen van de cryptische hints, is het aan het publiek om te raden wie zich achter de maskers schuilhouden en uit welk boek het voorgelezen fragment komt. Iedereen mag een gokje wagen. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van bibliotheek West-Achterhoek.

Deze schrijver heeft een heuse ridderopa

Na het grote succes van de eerste editie van het tv-programma The Masked Reader, moest en zou er volgens coördinator Marion Hermeling een vervolg komen: “Vorig jaar hebben we erg veel leuke reacties gekregen", vertelt Marion. “Het is een laagdrempelige manier om mensen enthousiast te maken over boeken.”

Winnaar van de Gouden Griffel

Er zijn dit jaar drie categorieën: jeugd, jongeren en volwassenen. In alle drie de categorieën doen drie auteurs mee en Marion stelt dat dit niet de minsten zijn: “Er doet onder andere een winnaar van de Gouden Griffel mee.” Omdat het best lastig kan zijn om in je eentje achter alle antwoorden te komen, mogen schoolklassen dit jaar als team meedoen.
Alle kandidaten zullen op zaterdag 7 januari 2023 hun maskers afzetten in de bibliotheek in Doetinchem. Van donderdag 1 december tot woensdag 4 januari kunnen mensen hun antwoorden insturen via de website van The Masked Singer. Daar zijn ook alle hints te vinden.