Arnhem en omstreken

Vrouw verminkt andere vrouw met kapot glas op feestje

Tijdens de aanval brak het glas dat de vrouw in haar hand had.
Tijdens de aanval brak het glas dat de vrouw in haar hand had. © Pixabay, ter illustratie.
GENDT - Een 37-jarige vrouw uit Gendt moet acht maanden de cel in voor het ernstig verwonden van een andere vrouw. Tijdens een feestje ontstak de veroordeelde vrouw in woede en stak ze met een kapot glas in op het slachtoffer.
De vrouw was boos dat de vriend van het slachtoffer op een door haar georganiseerd feestje was verschenen. Ze viel, volgens de rechtbank zonder enige aanleiding, het slachtoffer aan. Daarbij had de vrouw een glas in haar hand dat op enig moment brak.
Met het gebroken glas in haar hand bewoog de Gendtse meerdere keren in de richting van het slachtoffer, dat ernstig gewond raakte. Het slachtoffer liep daarbij blijvende littekens op aan haar lichaam, met name aan het gezicht.

Geen poging tot doodslag

De rechtbank sprak de vrouw vrij van poging tot doodslag, omdat niet bewezen kon worden dat ze de intentie had haar slachtoffer te doden. Wel acht de rechtbank zware mishandeling bewezen.
De vrouw uit Gendt wilde zich beroepen op zelfverdediging: haar slachtoffer zou háár eerst een klap hebben gegeven. De rechtbank dacht daar anders over. De vrouw is veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk. Daarnaast moet ze een training volgen voor agressiebeheersing en kreeg ze een meldplicht bij de reclassering opgelegd. Bovendien moet ze haar slachtoffer 17.500 euro aan schadevergoeding betalen.