Stedendriehoek

Historische goederenwagons volledig uitgebrand

De brandweer kon niet voorkomen dat twee wagons in vlammen opgingen.
De brandweer kon niet voorkomen dat twee wagons in vlammen opgingen. © Persbureau Heitink
LOENEN - Op het spoor van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) bij station Loenen zijn zondagochtend twee gesloten houten goederenwagons uitgebrand. Brandstichting wordt niet uitgesloten.
"Zo'n brand ontstaat lijkt me niet vanzelf", zegt Michel van den Wollenberg van de VSM. Hij is vanochtend met enkele andere vrijwilligers gaan kijken hoe de brandweer aan het werk ging. Inmiddels zijn de vlammen gedoofd en is het onderzoek bezig.
Volgens een politiewoordvoerder op maandagochtend is nog onduidelijk of de brand is aangestoken: "We zijn in de omgeving op zoek gegaan naar getuigen, maar die waren er niet. Hopelijk wordt later meer duidelijk hierover."
"Het is triest dat dit is gebeurd." Van den Wollenberg weet nog niet zeker of de wagons nog gerestaureerd kunnen worden of dat ze volledig weg zullen moeten.
"We moeten nog wachten tot het onderzoek is afgerond en mogen er dan bij. We gaan dan kijken wat er nog kan met de wagons."
Het gaat om twee historische wagons met hout. Er lagen zeilen en een oliedrum in één van de wagons, meldt een videocorrespondent. Aan beide kanten zijn ook andere wagons beschadigd door de vlammen. Die hebben lichte schade opgelopen.
Bekijk hier beelden van de brand:
Historische goederenwagons volledig uitgebrand