Arnhem en omstreken

Politie houdt acht mensen aan bij hardstylefeest Qlimax

De politie nam bij het feest een onbekende hoeveelheid drugs in beslag.
De politie nam bij het feest een onbekende hoeveelheid drugs in beslag. © Politie Arnhem-Zuid
ARNHEM - De politie heeft bij hardstylefeest Qlimax in GelreDome acht mensen aangehouden. Veruit het grootste deel van de aanhoudingen kwam door drugsbezit. In totaal kwamen er meer dan 25.000 mensen op het evenement af.
Het festival hanteert een zero tolerance-beleid, maar daar hield niet iedereen zich aan. Bij zes mensen moest de politie eraan te pas komen. Ze zijn aangehouden voor drugsbezit. Een andere bezoeker wordt verdacht van zakkenrollen en de achtste aangehouden persoon van mishandeling.
Van tevoren had de organisatie van het feest al aangekondigd streng te zijn op het meenemen van drugs. Het weekend voor het festival overleed een 18-jarige Millingse nog op een ander hardstyle-feest in Haaren, waarschijnlijk aan de gevolgen van drugsgebruik.

'Al jarenlang zero tolerance-beleid'

"Q-dance hanteert al jaren bij alle evenementen een zero tolerance-beleid. Dit zal komende editie niet anders zijn", zei managing director van de organisator, Sander Bijlstra voor het feest. "Dit houdt in dat alle vormen van zowel soft- als harddrugs niet zijn toegestaan." Op de Instagram Stories van de politie Arnhem-Zuid is te zien dat bezoekers het desondanks wel geprobeerd hebben.
Bezoekers werden bij de entree gefouilleerd. Mensen die het toch naar binnen wisten te smokkelen, konden terecht bij de EHBO. "Als iemand gezondheidsklachten krijgt, kunnen ze zoals altijd terecht bij de post op het evenement."
Hoeveel drugs er na het festival precies in beslag zijn genomen door de politie, kon een woordvoerder niet zeggen.

Zie ook: