Rivierengebied

Noodbevel van kracht vanwege illegaal feest

Op een illegale raveparty in Ammerzoden waren in november naar schatting meer dan 1500 mensen aanwezig. Er werden wegen afgesloten om een einde aan het feest te maken.
Op een illegale raveparty in Ammerzoden waren in november naar schatting meer dan 1500 mensen aanwezig. Er werden wegen afgesloten om een einde aan het feest te maken. © Meesters Multi Media
AMMERZODEN - Er geldt op dit moment een noodbevel in de gemeente Maasdriel. Dit om te voorkomen dat het illegale feest in de nabije omgeving wordt voorgezet. Volgens de burgemeester, Henny van Kooten, werkt dat goed. "De organisatie geeft daar gehoor aan."
Op een illegale raveparty in Ammerzoden waren in de nacht van zaterdag op zondag naar schatting meer dan 1500 mensen aanwezig. De burgemeester kwam rond een uur of half vier naar de loods. "Ik vind dat je altijd even moet kijken om te zien wat de situatie is voor je een noodbevel uitschrijft." Hij sprak daar met verschillende bezoekers. "Een aantal jongens kwamen uit Den Haag. Die waren nog goed aanspreekbaar. Na ons gesprekje vonden ze het mooi geweest en zijn ze naar huis gegaan."
Maar de grote massa bleef nog even doorfeesten. Daarom besloot de burgemeester dat het nodig was, met de politie en ME, om in ieder geval de afritten van de snelweg af te sluiten en een noodbevel uit te schrijven. De Mobiele Eenheid kwam ter plaatse om een einde aan het feest te maken.
Dat bleek niet nodig. De organisatie werkte namelijk probleemloos mee toen werd gevraagd het feest te stoppen. De feestvierders gingen daarop zonder problemen weg.
Bekijk de beelden van het feest:
De illegale rave in Ammerzoden is druk bezocht.
Het feest werd afgelopen nacht gehouden in een leegstaande loods in Ammerzoden. Agenten kwamen op het feest af na meldingen van buurtbewoners.
De politie had twee afritten van de A2 bij Kerkdriel en Zaltbommel afgesloten om te voorkomen dat meer mensen naar de Lange Weisteeg kwamen. Die zijn inmiddels weer geopend. "We willen wegen niet langer dichthouden dan strikt noodzakelijk", zegt de burgemeester daarover.