Rijk van Nijmegen

Rowena heeft een unieke kerstboom

In plaats van vlaggetjes buiten kiest Rowena dit keer voor een WK-kerstboom.
In plaats van vlaggetjes buiten kiest Rowena dit keer voor een WK-kerstboom. © Rowena Giesbers
NIJMEGEN - Normaal versiert Rowena Giesbers (34) uit Nijmegen haar huis tijdens de grote voetbaltoernooien met oranje vlaggetjes. Dit keer haalt ze de WK-sfeer naar binnen met een rood-wit-blauwe kerstboom. "Ik ben een beetje bang voor de reacties."
Hij staat nu alweer twee weken, de kerstboom van Rowena. In het dagelijks leven werkt ze bij het kinderziekenhuis van het Radboudumc. Rowena deelt haar foto onder een oproep op de Facebookpagina van Omroep Gelderland.
"Ik heb de kerstboom nog niet op mijn eigen sociale media gezet. Ik ben een beetje bang voor discussie over het opzetten van de kerstboom, terwijl Sinterklaas nog in het land is. Mijn dochtertje gelooft niet meer in Sinterklaas. Omdat het WK nu is, vind ik het gezellig, die kerstboom.'

Dit jaar niks buiten

Al jarenlang is de kerstboom van Rowena "gewoon rood en zilver". Met het EK en WK, die normaal in de zomer gehouden worden, versiert ze graag het huis met vlaggetjes. "Nu is het ingetogener en hebben we buiten niks. In plaats daarvan bedacht ik de kerstboom in de kleuren van de Nederlandse vlag."
Voor deze speciale kerstboom investeerden Rowena en haar man in speciale kerstlampjes. "We zaten al een tijdje te kijken naar speciale kerstverlichting met ledlampjes. Dat is vrij duur, zo'n 90 euro, maar omdat we dit jaar ook niet buiten versieren hebben we dat toch gekocht. Met de telefoon kunnen we de kleuren van de lampjes instellen en in verschillende patronen laten knipperen." Ook haalden de twee witte en blauwe ballen en slingers.

En als Oranje eruit ligt?

"Dan blijft de boom gewoon zo staan", zegt Rowena vastbesloten. "Nu de boom al zolang staat, kan het wel zijn dat hij eerder dan anders weer verhuist naar zolder. Ergens na de kerstdagen." Rowena hoopt dat de kerstboom het Nederlands elftal geluk zal brengen.