Rivierengebied

Verwoestende brand in bakkerij zorgt voor nog meer ellende

Het verwoeste pand van bovenaf.
Het verwoeste pand van bovenaf. © Meesters Multi Media
DREUMEL - Na de verwoestende brand in een bakkerij in Rossum afgelopen weekend, sluit ook hun vestiging in Dreumel de deuren. De eigenaresse heeft de beslissing met pijn in het hart moeten nemen, nu de impact van de brand bij de hoofdvestiging duidelijker is geworden.
Voor de laatste keer staan eigenaresse Ella Daanen en haar collega's zaterdag in Bakkerij Gremmee en Ella in Dreumel. "Het is een emotionele rollercoaster hier", zegt Daanen met een gebroken stem. Afgelopen zondag brandde de bakkerij in Rossum af. Het pand was net gerenoveerd, liet eigenaar Ruud Gremmee toen al weten.
"We gaan wel weer opbouwen in Rossum", legt Daanen uit. "Maar dat gaat heel lang duren. Voordat dat allemaal geregeld en opgebouwd is, de vergunningen aangevraagd zijn, gaat echt een tijd duren. Ik weet gewoon dat we het financieel niet een half jaar gaan redden zo. Dan kunnen we beter voor die tijd zeggen: we stoppen nu gezond, voordat een ander het beslist."

Mensen nemen afscheid

Toch was de beslissing niet makkelijk. "Het heeft me drie slapeloze nachten gekost." En zo komt er een eind aan de geliefde bakkerij in Dreumel. "Het is een komen en gaan van mensen die afscheid nemen. De bloemenzaak vaart er wel bij, die heeft een top-omzet."
Of ze ooit weer terugkeren met een bakkerij in Dreumel, weet Daanen niet. "We hadden de huur net voor vijf jaar verlengd, maar het pand staat nu dus weer te huur voor een ander."