Gelderse Vallei

Robin is Nederlands kampioen muisklikken: 207 keer in 15 seconden

Robin Exoo winnaar NK Muisklikken 2022
Robin Exoo winnaar NK Muisklikken 2022 © Logitech G & Red Bull - NK Muisklikken 2022
EDE - Vrijwel iedereen doet het vele malen per dag: muisklikken. Maar Robin Exoo uit Ede deed het 207 keer in 15 seconden. En werd daarmee Nederlands kampioen.
Het evenement was woensdag in Purmerend. Bijna 15.000 kijkers zagen het via streamingsdienst Twitch. Van de 16 deelnemers was de 22-jarige Edenaar verreweg de beste. Hij klikte 30 keer meer dan de nummer twee in de toegewezen 15 seconden.

'Heel relaxed'

Het ging hem ogenschijnlijk makkelijk af, vertelde hij donderdag op Radio Gelderland. "Ik zat er heel relaxed bij. Heb er niet veel moeite mee gehad. Ik heb ook geen last van mijn vingers. Het ging heel soepel."
Maar hoe kom je er bij om aan het NK Muisklikken mee te doen? "Ik zag een advertentie dat ik iets kon winnen. Toen dacht ik: dat kan ik wel. Ik wist dat ik snel was." Robin won energiedrankjes voor een half jaar én een nieuwe muis.

Niet zomaar aanwaaien

Het kwam Robin niet helemaal zomaar aanwaaien: "Ik heb wel wat getraind, maar niet superveel. Ik zat meestal rond de 190 kliks. Dus tijdens het NK ging het nog beter." Tips heeft hij ook: "Heel veel trainen. En als je goed bent, geef jezelf op."
Het is nog niet duidelijk of het NK Muisklikken in de toekomst vaker wordt gehouden. "Maar als er nog een keer een wedstrijd komt, doe ik zeker weer mee." Het levert Robin in ieder geval veel media-aandacht op: "Dat is wel leuk. Ik ben meerdere keren gebeld."