Liemers / Arnhem en omstreken

Thermokleding niet aan te slepen door hoge gasprijs

Mensen kleden zich warmer aan.
Mensen kleden zich warmer aan. © ANP
WESTERVOORT - Thermo-ondergoed is niet aan te slepen, melden groothandels van ondergoed. De verkoop is de laatste maanden omhoog geschoten, zegt Hendrik Versteeg, directeur van een textielgroothandel in Westervoort. Maar niet alleen thermo-ondergoed loopt als een trein: "Je kan echt zien dat mensen zich warm proberen aan te kleden thuis."
Groothandels spreken over verkoopstijgingen van 30 tot soms wel 100 procent. Een groothandel bij Arnhem meldt een verdubbeling van de omzet in thermokleding. "Vooral thermokleding voor volwassenen loopt de laatste twee maanden uitzonderlijk. Als dat zo doorgaat, ontstaan er tekorten. Want alles wordt in het buitenland gemaakt en dus kan ik niet zomaar even een ordertje bijplaatsen. Daar gaan maanden overheen", aldus een kledingverkoper die vooral levert aan webwinkels en marktkooplui.

De vorst moet nog komen

Zo erg is het nog niet bij Engelhart Textiel in Westervoort. De groothandel heeft nog voldoende voorraad, al is de omzet ook daar flink gestegen. "We verkopen nu een derde meer", zegt directeur Versteeg. "Dat begon een paar maanden geleden al. Je kon echt zien dat mensen zich op de winter aan het voorbereiden waren. En dan hebben we het nog niet eens koud gehad deze winter, hè? De vorst moet nog komen."
De omzetstijging geldt volgens de kledingverkopers niet alleen voor thermokleding. "Ook pyjama's en huispakken zoals knuffelhoodies gaan als warme broodjes."

Zie ook: