Achterhoek

Meerdere gewonden bij ernstig ongeluk, bestuurder reed mogelijk te hard

De hulpdiensten rukten groots uit voor het ongeluk.
De hulpdiensten rukten groots uit voor het ongeluk. © 112Achterhoek-nieuws.nl/NewsUnited
DE HEURNE - Bij een ernstig ongeluk in het Achterhoekse De Heurne zijn dinsdagavond vijf mensen gewond geraakt. Er zijn twee auto's op elkaar gereden.
Omstreeks 22.15 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een frontale aanrijding op de Caspersstraat in De Heurne. "Een 22-jarige bestuurder uit Winterswijk had vermoedelijk zijn voertuig niet onder controle in de bocht", laat een woordvoerder van de politie weten. Waarschijnlijk reed de man te hard. "De bestuurder kwam op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer in aanrijding met een tegenligger. De bestuurder is met zijn auto door de klap van de aanrijding in de greppel beland."
Meerdere brandweervoertuigen en ambulances - waaronder uit Duitsland - rukten uit voor het ongeval.

Bestuurders bekneld

De twee voertuigen hadden in totaal zeven inzittenden. De politie laat weten dat vijf van hen gewond naar het ziekenhuis zijn gebracht, waaronder de twee bestuurders. Zij zaten beide bekneld en zijn bevrijd door de brandweer.
"De afdeling Verkeersongevallenanalyse is ter plaatse geweest voor verder technisch sporenonderzoek. Beide voertuigen worden onderzocht. Daarnaast wordt ook de telefoon van de bestuurder onderzocht", zo laat de woordvoerder nog weten.
Het ongeluk gebeurde tussen De Heurne en Aalten. In verband met het onderzoek naar het ongeluk heeft de weg lange tijd dicht gezeten.
Vijf gewonden bij ernstig ongeluk in De Heurne