Achterhoek

Owen wordt boer, maar niet in Nederland

HALLE - Trots leidt Owen presentatrice Esther Stegeman rond in zijn keet. Even verderop is de boerderij die ooit van hem zou kunnen zijn, maar hij is resoluut: "Ik word boer, maar niet in Nederland."
Een half jaar werkte Owen op een boerderij in Canada en anderhalve maand in Oost-Duitsland. Vooral Canada beviel hem heel goed. Daar hebben mensen nog respect voor boeren, want dat ontbreekt eraan in Nederland volgens Owen.
Het is de bedoeling dat hij komende winter ook nog naar Nieuw-Zeeland gaat, zodat hij een goede keuze kan maken voor zijn toekomst. Want die ligt niet op de melkveehouderij in Halle waar hij opgegroeid is. Hij is blij dat zijn zus het wel aandurft, dus het bedrijf gaat wel door.
Owen vertelt tegen Esther in het programma KEET! wat zijn plannen zijn:
Owen is boer in hart en nieren, maar ziet geen toekomst in Nederland
Er zit wel een groot nadeel aan het buitenlandse avontuur. Hij mist zijn kameraden. De harde kern bestaat uit tien jongens en een meisje. Ze zijn met elkaar opgegroeid en kennen elkaar dus door en door.
Het tweede seizoen van KEET! is iedere woensdag om 17.30 uur te zien op TV Gelderland. Een keet is een plek waar jongeren samenkomen, bijvoorbeeld een hok in een stal, een oude stacaravan of een simpele overkapping met houtkachel. Het zijn hechte vriendengroepen waarbij kameraadschap centraal staat.
Het is een groep van het lompe soort. Op een airbag gaan zitten en die laten ontploffen, van dingen afspringen, de boel afbreken en in de fik steken. Hoe gekker, hoe leuker. En na afloop wordt alles onder het genot van een biertje met elkaar besproken. Eigenlijk kan Owen niet zonder de groep, maar om zijn droom waar te maken zal het wel moeten.

Trekkers kieken met Esther

Op loopafstand van de keet is vandaag een autocross. Eenmaal op het terrein is de groep al snel terug te vinden in de tent waar het eten en drinken te krijgen is. Zolang de auto's in de rondte crossen zijn ze daar te vinden. Maar als de rust even terugkeert tussen de races door, gaan er een aantal juist naar de baan toe. Auto's zijn leuk, maar al die mooie trekkers die de baan steeds weer in orde maken zijn nog veel leuker.
Kijk hieronder de hele aflevering van KEET! waarin we langsgaan bij de keet in Halle.
KEET! - Hok op Kop Halle