Rijk van Nijmegen

Treinen tussen Nijmegen en Den Bosch rijden weer

Reizigers moeten er rekening mee houden dat het de hele dag duurt.
Reizigers moeten er rekening mee houden dat het de hele dag duurt. © ANP
NIJMEGEN - Reizigers tussen Nijmegen en Den Bosch moesten er dinsdag rekening mee houden dat er de hele dag geen treinen rijden. Dat liet ProRail weten.
Vanwege een breuk in een spoorstaaf bij Rosmalen kunnen er op het traject geen treinen rijden. De breuk zit in een spoorwegovergang, tussen het beton en moet eerst worden gerepareerd, zegt ProRail.
Het repareren kost meer tijd dan gebruikelijk, omdat het tussen het beton zit. Hoe lang de werkzaamheden precies gaan duren is nog niet bekend, want het spoorbedrijf zegt dat het onder meer met de weersomstandigheden te maken heeft.
UPDATE: Woensdagochtend meldde ProRail dat de treinen weer volgens dienstregeling rijden. De werkzaamheden hebben dus bijna een dag geduurd.

Vervangend vervoer

Reizigers moesten er in ieder geval rekening mee houden dat er de hele dag geen treinen rijden tussen Nijmegen en Den Bosch. Volgens NS kunnen reizigers vanaf Nijmegen tot Oss reizen. Tussen Oss en Den Bosch rijden er snelbussen. Ook worden stopbussen ingezet, waarbij wordt gestopt bij Oss, Oss West, Rosmalen, Den Bosch Oost en Den Bosch.