Rivierengebied

Brand verwoest net verbouwde bakkerij: 'Dit is een grote schok'

Het verwoeste pand van bovenaf.
Het verwoeste pand van bovenaf. © Meesters Multi Media
ROSSUM - In een bakkerij aan de Koningstraat in Rossum heeft zondag een grote brand gewoed. Het pand was net ingrijpend verbouwd, laat eigenaar Ruud Gremmee maandag weten.
"Dit is een grote schok. Het is een rare situatie. Ik sta binnen te kijken. Heel apart om mee te maken. Ik ben hier geboren. Woon hier al 60 jaar. Heel triest", vertelt Gremmee tegen Omroep Gelderland.
De exacte oorzaak van de brand is volgens hem nog niet bekend. "Er is waarschijnlijk ergens kortsluiting geweest, ik weet niet waar. Er is helemaal geen peil op te trekken."

Dak gedeeltelijk ingestort

De bakkerij kan in ieder geval voorlopig niet open. "Er is veel water- en rookschade. En het dak en plafond zijn gedeeltelijk ingestort. Dat is niet zomaar op te bouwen. De schade is nog niet in te schatten. Ik weet niet wat we ermee aan moeten", treurt de eigenaar van de bakkerij.
Na de uitslaande brand is een persoon nagekeken in de ambulance, maar die hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Verder is niemand gewond geraakt. De brandweer doet onderzoek naar de brand.
Kijk naar beelden van de schade:
Grote brand in net verbouwde bakkerij in Rossum